V Proseticích vyroste obchodní centrum

  •  

Obchodní centrum plánuje postavit na okraji prosetického sídliště plzeňská developerská skupina Intercora. Na zarostlém pozemku by měl vyrůst supermarket Billa a tři menších obchody. Informace jsou zveřejněné na portálu EIA.

„Záměr je v souladu s architektonickým i urbanistickým rázem okolí. Obdobné využití se předpokládá také u okolních zastavitelných ploch dle územního plánu. Obchodní centrum svým umístěním i orientací doplňuje navrhovanou rozvíjející se strukturu v lokalitě,“ uvedla zástupkyně investorské firmy Iva Vrátná.

Nové centrum má vyrůst v Pražské ulici v proluce naproti benzínové čerpací stanici. Práci by v něm mělo najít 35 lidí, předpokládaný je dvousměnný denní provoz. Součástí centra má být i parkoviště pro stovku osobních aut. Vjíždět by se do areálu mělo přímo z Pražské ulice a stromořadí podél ulice má zůstat zachované.

„Příležitostí, kde v Teplicích nakoupit, vidím mnoho. Pokud chce nějaký obchod otevřít novou filiálku, určitě to mají propočítané. Jaká je v dané lokalitě kupní síla, poptávka po dalších službách tohoto typu. To je prostě otázka trhu a to mají řetězce zkalkulované,“ řekl náměstek primátora Jiří Štábl.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*