Pomozte pořídit dětem z Klokánku minibus

  •  

Adventní čas v centru města obohatí vánoční sbírka, která odstartovala na náměstí Svobody. Podpořil ji i duchcovský projekt KlokTex, který patří k největším dárcům Fondu ohrožených dětí. „V rámci sbírky na minibus přispějeme dětem z Klokánku Teplice částkou 20 tisíc korun,“ uvedla Pavlína Klementová, vedoucí projektu.

Do kontejnerů s logem klokana, které KlokTex rozmísťuje po celé České republice, mohou lidé odevzdávat nepotřebné oblečení, boty či hračky a pomoci tak dobré věci.

„Odevzdané věci putují dětem do Klokánků, kromě toho z každého kilogramu sesbíraného materiálu přispíváme jednou korunou na transparentní účet Fondu ohrožených dětí. Díky lidem, kteří využívají kontejnery, jsme za dobu existence našeho projektu už Klokánky podpořili částkou přesahující milion korun,“ říká Klementová.

I na akci v Teplicích lidé přiváželi do připraveného kontejneru věci, které využije místní Klokánek. Děti dárců si mohly vyrobit vánoční přání, vyfotit se s čertem a anděly či s plyšovým klokanem, symbolem Fondu ohrožených dětí. Jeho zařízení, která jsou alternativou ústavní péče, fungují už na patnácti místech České republiky a mají celkovou kapacitu 322 míst.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*