Barbora Hodačová: Vánoce si užívám u stromečku s hromadou jídla

  •  

Úřadující královnou krásy je rodačka z Teplic Barbora Hodačová. Sympatická brunetka získala titul Česká Miss 2019 a zároveň možnost reprezentovat Česko na nejprestižnější světové soutěži krásy Miss Universe. Ta se právě teď v prosinci konala v americké Atlantě.

Jaký to byl pocit, když jste se dozvěděla, že jste vyhrála titul Česká miss?

Doslova neuvěřitelný! Nejdříve jsem si to ani nebyla schopna uvědomit, nedocházelo mi to. A první co mě napadlo, bylo, že musím jít na značku, jak jsme si to trénovaly (smích). Ale pak, až když mi Česká miss 2015 Nikča Švantnerová předala korunku, jsem si vše uvědomila a došlo mi, že jsem to já.

Co pro vás bylo na cestě soutěží nejtěžší?

Asi skloubit soutěž Miss s normálním životem. Modeling je pro mě přece jenom stále koníček a nechci, aby mě definovala pouze nálepka Miss.

Změnilo vám vítězství nějak život?

Určitě! Získávám mnohem více práce a zakázek. Samozřejmě mám také mnohem více povinností, například ohledně příprav na mezinárodní soutěž a plnění partnerům soutěže.

Co byste poradila dívkám, které chtějí usilovat o titul České Miss?

Určitě aby nebraly vítězství v soutěži jako jejich životní cíl. Mělo by to být právě opačně. Dívky by měly být tak šťastné a spokojené, že v soutěži budou zářit a užívat si to. On ten rok opravdu rychle uplyne, a pokud člověk není už kompletní osobnost, může ho to sebrat.

Kdybyste se měla rozhodnout dnes, po všech zkušenostech, které jste získala. Šla byste do soutěže znovu?

Upřímně… Asi už ne. Bylo to opravdu náročné jak fyzicky, tak psychicky a díky Miss jsem si uvědomila, co v životě opravdu chci. Práci v modelingu beru jako dočasný stav.

Co vám v současné době zabírá nejvíce času?

V současné je to studium práv na Karlově Univerzitě. Nejvíce času mi teď zabírá psaní mé diplomové práce na téma Domácí vězení jeho výkon a kontrola a bude pokračovat přípravou na státnice, které mě čekají v lednu.

Od jakého věku se vlastně věnujete modelingu?

S modelingem jsem začala ve svých patnácti letech. Díky své výšce a svým pihám jsem byla zajímavá pro modelingové scouty už od mladého věku.

A co na to rodiče? Podporovali vás nebo třeba byli proti?

Vždy mě naprosto podporovali. Jsem neskutečně vděčná za svoje rodiče! Vím, že mě budou vždy maximálně podporovat ve všem, co si vyberu, když vidí, že jsem šťastná a dělá mi to radost.

Trochu soukromí. Jste zadaná? Stává se, že miss po zisku korunky vymění partnera…

Jsem zadaná už skoro dva roky a určitě s partnerem neplánujeme žádné změny. Soutěž miss vztah buďto posílí anebo ukončí a já můžu říct, že nás dva posílila.

Jste teplická rodačka, jak často a za kým se sem vracíte?

V současné době mám opravdu hodně povinností, takže se sem vracím bohužel málo – přibližně jednou za měsíc a vždycky se vracím za právě na návštěvu za svými rodiči.

Máte na Teplicku svá oblíbená místa, kam ráda chodíte?

Pro mě vždycky byly a budou srdcová záležitost naše hory. V Krušných horách vždy naberu nejvíce energie a uvědomím si, jaké jsem měla štěstí, že jsem mohla vyrůstat právě v této krajině, v této přírodě.

Co děláte v současné době? Připravujete nějaké projekty?

V současné době se hlavně připravuji na mezinárodní soutěž Miss Universe, která se koná 8. prosince v americké Atlantě.

Vím, že jste patronkou nadačního fondu Na křídlech motýla. Čím se zabývá?

Nadační fond Na křídlech motýla pomáhá postiženým sportovcům s poruchou hybnosti. Důležitá je finanční podpora, jelikož mnoho sportovců nedosáhne na finanční prostředky k uskutečnění jejich snu. A přitom mnoho jich je velmi talentovaných a úspěšných. Účelem fondu je podpora sportovců s tělesným postižením právě formou shromažďování finančních prostředků. Které se využívají k zajištění sociálních, léčebných, sportovních a kulturních potřeb postižených sportovců.

V čem všem konkrétně vaše spolupráce s nadací spočívá?

Především se snažíme co nejvíce zmedializovat a zviditelnit tuto problematiku a dále podporovat sportovce v účasti na závodech. Pravidelný pohyb a sport jim velmi pomáhá.

Máte nějaké životní motto?

Snaž se být nejlepší verzí sebe sama.

Určitě máte mnoho snů a plánů v profesním i soukromém životě, prozradíte nějaké?

Nejdůležitější jsou pro mě nyní státnice, které mě čekají na konci ledna, a musím přiznat, že pak si nedokážu představit, co mi příští rok přinese.

Blíží se Vánoce, jak je slavíte? A co byste popřála čtenářům ŽÍT Teplice do roku 2020?

Vánoce slavím vždy se svojí rodinou a mými nejbližšími. Všechny vánoční svátky si užíváme u stromečku a s hromadou jídla. Po svátcích odjíždím s přítelem na hory, kde oslavujeme Silvestr. Nejdůležitější je trochu zpomalit a uvědomit si, že život není jenom o tom hnát se neustále za nějakým úspěchem, ale i o tom užívat si každou chvíli. Chtěla bych všem popřát krásné a klidné svátky!


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*