Teplický rozpočet počítá s investicemi

  •  

Na posledním letošním zasedání teplického zastupitelstva byl schválen rozpočet města na rok 2020. Teplice chtějí v příštím roce nadále masivně investovat.

Navrhované příjmy jsou 1,12 miliardy korun, výdaje pak 1,44 miliardy korun. Samotný rozpočet je naplánovaný schodkový. Neznamená to ale, že by se Teplice zadlužily, protože mají úspory z minulých let, a to necelých 700 milionů.

Návrh rozpočtu na příští rok počítá například s investicemi do infrastruktury trolejových tratí v ulicích Obránců míru, Maršovská, Bohosudovská, Stanová a Jana Koziny v úseku Emílie Dvořákové – Přítkovská. Na některé tyto akce město využije dotace. Nakupovat se budou i nové trolejbusy.

„Chceme mít městskou hromadnou dopravu kompletně elektrifikovanou a zároveň přejít z dieselových autobusů na hybridní trolejbusy,“ řekl teplický primátor Hynek Hanza.

Počítá se s dalšími opravami škol. Investovat se bude mimo jiné i do systému nuceného větrání s rekuperací vzduchu v základních školách Edisonova, Plynárenská a Koperníkova. „Město dlouhodobě preferuje tento typ investic, kdy dochází k úspoře provozních nákladů za teplo a elektrickou energii,“ poznamenal primátor.

V plánu je i modernizace foyer domu kultury. Další peníze půjdou do oprav chodníků a v plánu jsou nová parkoviště. „Díky schválenému rozpočtu můžeme zadat studii na výstavbu víceúčelového atletického stadionu a také in-line dráhy v Teplicích. Čeká nás také příprava stavby nové mateřské školy a další důležité kroky i na poli cestovního ruchu,“ doplňuje náměstek primátora Jiří Štábl.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*