Novinka v teplické Botanické zahradě

  •  

Botanická zahrada v Teplicích od 8. ledna přijímá většinu platebních karet. Zaplatíte zde i bezkontaktně mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami.

Jediná botanická zahrada v Ústeckém kraji byla městem Teplice založena prvního ledna 2002. Výstavní skleníky mají celkovou plochu asi 2400 m², vlastní expoziční skleníky jsou pak dlouhé 54 a široké 39 m, osázená plocha tedy přesahuje 2100 m².

Na návštěvníky tu čeká xerický, tropický i subtropický skleník nebo křížovkářský záhon. Zahrada se snaží představit floru napříč kontinenty. Xerický skleník představuje rostliny z polopouští Střední a Jižní Ameriky, Jižní Afriky, Madagaskaru i Arábie. V tropickém skleníku určitě nepřehlédnete vodopád a zříceninu mexické pyramidy.

Otevřeno je v zimním období od úterý do neděle od 9:00 do 17:00 hodin. Vstupné je 50 korun pro dospělého návštěvníka, děti od 7 do 15 let, senioři a studenti zaplatí polovinu a děti do 6 let mají vstupné zdarma. V nabídce jsou i rodinné vstupenky za 100 korun a je určen pro 2 dospělé a maximálně 3 dětí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*