Jan Spálený přijede do Teplic

  •  

Jan Spálený se se svým triem vrací do Jazz Clubu. Koncert se uskuteční 21. února od 20.00. Vstupné je 180 korun. Jan Spálený Trio je komornější verze známějšího uskupení ASPM. To vzniklo jako trio s klavíristou a zpěvákem Janem Spáleným, kytaristou a harmonikářem Petrem Kalandrou a saxofonistou Františkem Havlíčkem v roce 1984.

Po Kalandrově a Havlíčkově odchodu se Jan Spálený obklopil převážně jazzovými hráči a pokračoval v kultivaci svého originálního autorského rukopisu. Základní sestava tria Jana Spáleného bude působit s Michalem Gerou a Filipem Spáleným. Jan Spálený ke vzniku nové kapely říká: „ASPM je nejlepší kapela mého života. ASPM dospělo, je spolehlivé a proměnlivé, jako vzácný prsten na ruce vědoucí, neokázalé ženy. Nemám důvod, ani potřebu, na půdorysu ASPM cokoliv měnit.

Cítím však nutkání zahrát si – vedle ASPM – některé písničky jenom v triu, komorně, navázat na folkbluesové začátky raných osmdesátých let. Muzikant se tak vrátí do počátků své kariéry k desítkám let starým písním. Mnohé tak slyšíme naživo po řadě let. Trio nám představí Spáleného v trochu jiné poloze. Pro milovníky silných hudebních zážitků podmínka.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*