FOTO: Tepličané uctívají památku Jaroslava Kubery

  •  

Tepličané na svého bývalého primátora vzpomínají s úctou a vzdávají mu hold prostřednictvím pietního místa, které je zřízené přímo ve vestibulu magistrátu na náměstí Svobody, zároveň je zde i kondolenční kniha, kam mohou lidé napsat vzkaz pozůstalým. Na budově se objevil černý prapor.

Pietní místo je přístupné každý všední den od 8:00 do 18:00 hodin. Lidé chodí také k domu, kde Jaroslav Kubera bydlel a k domu, kde měl senátorskou kancelář.

Náhlá smrt Jaroslava Kubery, který stál v čele města bezmála čtvrtstoletí, zasáhla každého. I nynějšího primátora Teplic Hynka Hanzu. „Díky němu je město Teplice zcela jiné než ostatní města na severu Čech. Je barevné, je veselé a právě on vnesl do města krédo „Usmívejte se, jste v Teplicích“. Byl velký učitel politiky. Velký učitel toho, že se má nechat lidem svoboda. Věřil lidem, věřil v jejich úsudek a věřil v tom, že se o sebe dokáží postarat sami a nechal jim ten prostor,“ říká.

Jaroslav Kubera se narodil 16. února 1947 v Lounech, vystudoval gymnázium, vysokoškolské studium matematiky na brněnské Masarykově univerzitě nedokončil. Byl známý jako náruživý kuřák. S manželkou Věrou spolu byli od roku 1968. Po padesáti letech se znovu vzali v září 2018. Mají dvě dcery. Zemřel náhle 20. ledna 2020.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*