Nízkoprahové centrum navštívilo vedení města

  •  

Začátkem ledna se v Teplicích otevřelo centrum pro lidi bez domova. Nízkoprahové denní centrum provozuje nezisková organizace Květina. Lidé žijící na ulici se tam můžou přijít umýt, dostanou jídlo nebo oblečení, ale také jim pracovníci poradí s řešením jejich problémů nebo pomůžou najít přivýdělek.

Po třítýdenním provozu byli zástupci města a krajského úřadu pozváni vedením neziskové organizace Květina na prohlídku nového centra. „Splnil se můj velký sen,“ říká radní Věra Říha. „Jsem jedním ze zakládajících členů Komunitního plánování v Teplicích a právě na komunitním plánování se ukázala absence podobného zařízení.“

Denní centrum pro lidi bez domova navazuje na protialkoholní a protitoxikomanická záchytnou stanici, která v teplické nemocnici funguje od loňského jara a kde se proto předpokládá větší koncentrace lidí bez domova závislých na alkoholu.

V současné době vedení města pracuje na dalším komunitním plánu. „Mám ještě několik nesplněných snů, které se týkají hlavně seniorů, jejichž jsem patronkou. Moc by se mi v Teplicích líbil domov pro seniory, hospic, posílení mobilní péče, pomoc pečujícím rodinám. Tak pevně věřím, že nás komunitní plán zase posune dál,“ dodává Věra Říha.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*