Trnovany se opraví, ale bez Jezevčíka

  •  

Radnice v Teplicích chce zkulturnit část Masarykovy ulice v Trnovanech. Nechala si předloni za 193 tisíc korun vypracovat studii na vylepšení prostoru od kruhového objezdu poblíž OBI po červený kostel. Jde hlavně o podlouhlý objekt s obchodními prostory, kterému se říká Jezevčík, a jeho blízké okolí.

Město se rok snažilo jednat s vlastníky nemovitostí, ale bez úspěchu. „Jednání byla obtížná a nikam nevedla,“ řekl primátor Hynek Hanza. „Takže jsme se rozhodli realizovat úpravy ploch podle studie jen kolem Jezevčíka. Práce na projekční přípravě by měly být zahájené už letos. Byl bych rád, kdybychom s realizací začali ještě do konce tohoto volebního období,“ dodal.

Návrh radních na zahájení projekční přípravy úpravy ploch kolem trnovanského obchodního komplexu s vynecháním Jezevčíka schválili i tepličtí zastupitelé. Město opraví chodníky, ostatní plochy a související komunikace.

„Studie rozdělí prostor na zóny pro tranzitní, obslužnou a cyklistickou dopravu a prostor pro chodce. V prostoru pro pěší navrhuje odstranit stávající bariéry, otevřít ho a zpřehlednit. Vozovka je od prostoru pro chodce a cyklisty oddělena osázenými květináči. Navrhuje také nové dopravní uspořádání v ulici Antala Staška s navýšením parkovacích míst,“ upřesňuje primátor Hanza.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*