Obnova požárem zničeného Dvojhradí bude hotová za rok

  •  

Oblíbená výletní restaurace zámeček Dvojhradí ve mstišovské  lesní oboře, který předloni v září vyhořel, už dostává novou střechu.

„V současné době pracujeme na střeše, která se bude podkládat sloupy, aby tu vzniklo patro. A pak se začnou opravovat i další části zámečku,“ vysvětluje průběh prací majitel Jiří Novák a dodává, že opravy probíhají zcela pod kontrolou památkářů.

Celá rekonstrukce vyjde přibližně na 7,5 milionu korun a hotová by měla být příští rok v březnu. „Část platíme z pojistky, něco také z vlastních zdrojů a požádali jsme o podporu i Ústecký kraj a ministerstvo kultury. Nadále probíhá i veřejná sbírka, ve které se dosud vybralo zhruba 100 tisíc korun,“ dodal Novák.

Město Dubí chce zvelebit i přilehlou oboru, kde by do budoucna měla vzniknout relaxační zóna a vycházkové okruhy. Podle starosty Dubí Petra Pípala, byly zahájeny přípravné práce celkového budoucího uspořádání oblasti.

Barokní lovecký zámeček Dvojhradí je národní kulturní památkou a byl postaven kolem roku 1700 hrabětem Clary Aldringenem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*