Teplice zatím preventivní opatření nechystají. Připravují se na návrat dětí z jarních prázdnin

  •  

Kvůli obávanému koronaviru, který se v posledních dnech objevil i v Ústeckém kraji, začali řešit preventivní opatření nejen lidé, zaměstnavatelé, ale především města.

V Děčíně, odkud je první případ nákazy, zasedal krizový štáb a doporučil ředitelům škol, aby zvýšili desinfekci ve školách a také aby vyvěsili na školy oznámení, že pokud byl někdo v rizikové oblasti, tak ať rodiče zváží a nechají děti doma.

Teplice zatím žádná preventivní opatření nechystají, ale jsou ve střehu, protože se koncem týdne začnou vracet rodiny s dětmi z jarních prázdnin. „Jsem v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí. Komunikujeme spolu a aktuální informace, i s ohledem na to, že se budou vracet děti z prázdnin, určitě zveřejníme v pátek a zejména dáme vědět ředitelům škol,“ říká náměstek primátora Jiří Štábl.

Lidem se obecně doporučuje, aby po příjezdu z rizikové oblasti a v případě jakéhokoli podezření, kontaktovali svého lékaře nebo hygienickou stanici. Kontaktní číslo na Krajskou hygienickou stanici v Ústí nad Labem je 477 755 110. Infolinky Státního zdravotního ústavu jsou 724 810 106 a 725 191 367.

Prvním nakaženým v Ústeckém kraji je z třiačtyřicetiletý muž z Děčína. Ten byl přijat na infekčním oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Byl na dovolené v severní Itálii společně s manželkou a čtyřmi dětmi. Ti jsou v domácí karanténě, zatím bez příznaků. Dalším potvrzeným případem je třiapadesátiletá žena, která byla v neděli přijata do ústecké Masarykovy nemocnice. V pátek se vrátila z Itálie s horečkou, bolestí svalů a zimnicí. Bydlela ve stejném hotelu jako nakažený muž z Děčínska. Oba mají lehčí příznaky nemoci. Muž leží v současné době v nemocnici na pražské Bulovce, žena v ústecké nemocnici a není důvod k jejímu převozu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*