Nové výsledky testů jsou negativní, v domácí karanténě je čtrnáct lidí

  •  

Ústecký kraj má dva potvrzené případy nákazy koronavirem. Po muži z Děčína se nákaza potvrdila u ženy z Děčínska, která bydlela ve stejném hotelu jako nakažený muž. Celkem je v Česku pět potvrzených případů nákazy.

Právě na Děčínsku skončily v neděli, spolu s Litoměřickem, jarní prázdniny. Odtud pochází všichni, které na ústeckém infekčním oddělení vyšetřují. Podle Olgy Štorkánové z protiepidemiologického oddělení Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem, se ale zatím počet lidí, kteří jsou v domácí karanténě, nezměnil. Doma zatím zůstává v kraji čtrnáct lidí.

V souvislosti s výskytem infekčního onemocnění způsobené virem Covid-19 alias koronavirem na území kraje svolává hejtman Oldřich Bubeníček na středu jednání Krizového štábu Ústeckého kraje. Jednat se bude o aktuální situaci v kraji a koordinace informací k jeho příspěvkovým organizacím.

Jak řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, všechny nové výsledky testů na koronavirus jsou negativní. V Česku je stále pět potvrzených případů. Pokud by se potvrdili další nakažení, tak z rozhodnutí vlády už nebudou odesíláni do nemocnice Na Bulovce, ale zůstanou na infekčních odděleních krajských nemocnic.

Prvním nakaženým v Ústeckém kraji je z třiačtyřicetiletý muž z Děčína. Ten byl přijat na infekčním oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Byl na dovolené v severní Itálii společně s manželkou a čtyřmi dětmi. Ti jsou v domácí karanténě, zatím bez příznaků. Dalším potvrzeným případem je třiapadesátiletá žena, která byla v neděli přijata do ústecké Masarykovy nemocnice. V pátek se vrátila z Itálie s horečkou, bolestí svalů a zimnicí. Bydlela ve stejném hotelu jako nakažený muž z Děčínska. Oba mají lehčí příznaky nemoci. Muž leží v současné době v nemocnici na pražské Bulovce, žena v ústecké nemocnici bude zřejmě také převezena.

Lidem se doporučuje, aby po příjezdu z rizikové oblasti a v případě jakéhokoli podezření, kontaktovali svého lékaře nebo hygienickou stanici. Kontaktní číslo na Krajskou hygienickou stanici v Ústí nad Labem je 477 755 110. Infolinky Státního zdravotního ústavu jsou 724 810 106 a 725 191 367.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*