Koronavirem onemocněla i dvanáctiletá dívka

Foto: KZ
  •  

Dva nové případy potvrzené nákazy koronavirem jsou z okolí nakaženého muže, převezeného v neděli z Ústí do Nemocnice Na Bulovce. Mezi šesti nově vyhodnocenými jsou dva z Infekčního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

„Jedná se o 12letou dívku z rodiny muže z Děčína, který se vrátil z lyžařské dovolené v Benátsku, byl mezi třemi prvními potvrzenými nakaženými a byl převezen v neděli 1. března z Ústí nad Labem do Nemocnice Na Bulovce. Infekce byla prokázána také u 50leté ženy, která z Itálie cestovala ve stejném voze jako druhá rodina, ve které byly zjištěny předchozí tři pozitivní případy. Obě ženy byly testovány preventivně a neměly žádné potíže,“ sdělil primář ústeckého infekčního oddělení Pavel Dlouhý.

Dodal, že z rozhodnutí hygieniků zůstanou obě ženy v izolaci doma. Jak primář Pavel Dlouhý shrnul, v Ústeckém kraji byla infekce dosud zachycena u sedmi osob. Další z 16 včera odebraných a do laboratoře z ústeckého oddělení zaslaných vzorků mají výsledek negativní.

Pacienti s negativním výsledkem testu jsou v případě dobrého zdravotního stavu propuštěni domů. A pokud byli vyšetřováni ambulantně, zůstávají v domácí izolaci. „Aktuálně je na našem oddělení hospitalizováno dvanáct pacientů včetně jedné ženy umístěné na jednotce intenzivní péče. Mezi těmito dvanácti jsou čtyři lidé s prokázanou infekcí, všichni jsou v dobrém stavu,“ dodal primář Dlouhý.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*