Na Cínovci se bude měřit teplota

  •  

Počet lidí nakažených novým typem koronaviru v České republice stoupl na jednadvacet. Vedle Prahy jsou pacienti s nákazou z Ústeckého kraje.

Na infekčním oddělení ústecké Masarykovy nemocnici je sedm lidí s onemocněním COVID-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru, další lidé jsou v domácí izolaci. Podle ředitelky krajské hygienické stanice Lenky Šimůnkové je v Ústeckém kraji k dnešku v domácí karanténě sedmdesát osob.

Přetíženému příjmu ústeckého infekčního oddělení uleví tři odběrové týmy ve speciální sanitce, ty už dnes vyrazily testovat pacienty v domácím prostředí. Šlo o čtyřicet lidí, které vytipovali hygienici.

Ministerstvo zdravotnictví zároveň rozhodlo, že všichni čeští občané, kteří se od 7. března vrátí z Itálie, musejí zůstat v povinné čtrnáctidenní karanténě. Za její porušení hrozí pokuta až tři miliony korun.

Z rozhodnutí krizového štábu budou od 9. března policisté, celní správa na vybraných hraničních přechodech provádět namátkové kontroly, které mají za cíl snížit riziko šíření koronavirem. A při kterých vám hasiči můžou změřit teplotu. Kontroly se týkají přechodů Rozvadov, Železná ruda, Dolní Dvořiště, Strážný, Mikulov, Hatě, Břeclav, Cínovec a Pomezí.

Pro občany Ústeckého kraje byla zřízena nonstop infolinka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, která má číslo 736 233 176.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*