Zimní stadion postaví do tří let

  •  

Do tří let by měl být otevřen v Teplicích nový zimní stadion. Do města se tak mohou v roce 2017 vrátit hokejisté i veřejné bruslení, stejně tak prostor pro velké koncerty.Tepličtí zastupitelé projednali novou dokumentaci pro zimní stadion, který má být propojen se Sportovní halou na Stínadlech, vyroste hned vedle přilehlého parkoviště.

Na původním místě, kvůli nevyřešenému vlastnictví, stát nebude. Dokumentaci vyhotovil ateliér Mise. „Jedná se o první rámcový materiál, který popisuje, co by mohlo být záměrem města ve smyslu nového stadionu,“ podotýká ná městek teplického primátora Hynek Hanza. Město nyní sestavuje podklady pro otevřené výběrové řízení na projekt, to by zastupitelé rádi vyhlásili do konce letošního roku. Následovat bude tvorba projektu vítězem a jeho předání městu, to je podle Hanzy otázka až 8 měsíců. Nové zastupitelstvo pak musí odsouhlasit dodavatele a vyčlenit na vybudování sta dionu finanční prostředky.

Podle primátora Teplic Jaroslava Kubery by bylo skvělé, kdyby stadion stál v zimě roku 2016, reálné to podle primátora bude spíše v zimě roku 2017. Trosky původního stadionu zatím nezmizí. Demolice začala již v roce 2012, ale kvůli nevyřešenému vlastnictví jej nelze zbourat.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*