Kandidáti do Senátu už dostali svá čísla

  •  

Všichni uchazeči o post Senátora v doplňujících volbách za Teplice už získali registraci a vědí, pod jakými čísly se budou ucházet o hlasy voličů. A je patrné, že se Teplice dočkají zajímavé bitvy o senátní křeslo. Kandidátů do senátních voleb je v současné době devět, ale vylosované číslo má všech jedenáct.

Přihlášku koalice „Vize národních socialistů“ a „České strany národně sociální“ teplický magistrát odmítl, protože za koalici nejednal oprávněný člověk. V rejstříku stran a hnutí je jako předseda zapsaný Vladislav Svoboda, který ale sdělil, že se hnutí voleb účastnit nebude. Senátorem se chtěl stát historik a politolog Jan Vondrouš, který se proti rozhodnutí magistrátu odvolal ke krajskému soudu. Svou kandidaturu do doplňovacích senátních voleb za Teplicko stáhl i Tomáš Tožička za Piráty. A to kvůli komentářům na sociálních sítích.

„U kandidáta Jana Vondrouše se čeká na rozhodnutí soudu. Pokud to bude v jeho prospěch, tak bude zaregistrován a zařazen, v opačném případě číslo vypadne. Kandidát Tomáš Tožička za Piráty bude mít vytištěný hlasovací lístek, ale pokud nějaké hlasy dostane, tak se k nim nebude při sčítání výsledků přihlížet. U volebních komisí bude i zveřejněno, že byl kandidát odvolaný,“ vysvětluje Pavla Doksanská z teplického magistrátu.

KSČM vyšle do souboje o senátorský post hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka s číslem čtyři, hnutí ANO bude s dvojkou zastupovat starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová a sociální demokracii s desítkou starosta Duchcova Zbyněk Šimbera. Za SPD bude kandidovat krajský zastupitel Bohumil Ježek s jedničkou a s osmičkou za Trikolóru ředitel střední školy a krajský předseda strany v Ústeckém kraji Zdeněk Pešek.

Kandidaturu na místo po zesnulém Jaroslavu Kuberovi potvrdil i současný primátor Teplic Hynek Hanza z ODS, který má číslo pět. Senátorkou se chce stát i starostka Hrobčic Jana Syslová za hnutí Starostové a nezávislí se šestkou. Kandidovat se rozhodl i ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman, který se s Jaroslavem Kuberou utkal ve 2. kole senátních voleb v roce 2018 a jde do voleb s devítkou. Za stranu Rozumní kandiduje s trojkou bývalý kněz Eugen Sigismund Freimann.

Kdo bude Teplicko reprezentovat v horní parlamentní komoře následujících šest let, se rozhodne ve dnech 27. a 28. března.

 

Kandidáti do Senátu podle vylosovaných čísel:

  1. Bohumil Ježek, SPD
  2. Zuzana Schwarz Bařtipánová, ANO 2011
  3. Eugen Sigismund Freimann, Rozumní
  4. Oldřich Bubeníček, KSČM
  5. Hynek Hanza, ODS
  6. Jana Syslová, STAN
  7. Jan Vondrouš VIZE NS
  8. Zdeněk Pešek, Trikolóra
  9. Zdeněk Bergman, SEN 21
  10. Zbyněk Šimbera, ČSSD
  11. Tomáš Tožička, Piráti

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*