Nechte školky funkční, hrozí paralýza zdravotních služeb, apeluje kraj

  •  

Krizový štáb Ústeckého kraje apeluje na všechny zřizovatele mateřských škol, aby zachovali jejich funkční provoz. V případě omezení jejich provozu spočívající v zákazu osobní přítomnosti dětí hrozí paralýza poskytování zdravotních služeb na území regionu – rodiče zaměstnaní ve zdravotnictví by byli nuceni zůstat s dětmi doma.

Po dnešním večerním jednání krizového štábu to uvedl mluvčí kraje Martin Volf. Krizový štáb také reagoval na vyhlášení nouzového stavu v Česku, který platí od dnešních 14 hodin. Jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje už spolupracují. Podle ředitelky krajské hygienické stanice  Lenky Šimůnkové  je v regionu 16 nakažených.

Ústecký kraj zřídil infolinku pro odběratele poskytující zdravotní a sociální služby ohledně distribuce osobních ochranných pomůcek 475 657 600, která je dostupná v době od 8 do 17 hodin včetně víkendů. Další jednání Krizového štábu Ústeckého kraje se koná 16. března.

V Česku je 113 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, informoval dnes večer na twiteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.  Za dnešek tak přibylo 19 nových nakažených.

Vláda po mimořádném jednání vyhlásila nouzový stav, který platí od čtvrteční 14. hodiny. Od pátku šesti hodin ráno zakazuje akce nad 30 osob. Na německých a rakouských hranicích budou o půlnoci z pátku na sobotu kvůli koronaviru znovu zavedeny kontroly. Otevřeny budou jen některé přechody. Od soboty nesmí dopravci přepravovat přes hranice více než devět lidí. Premiér Andrej Babiš řekl, že supermarkety jsou zásobeny na 95 % a není tedy žádný důvod panikařit a vykupovat obchody.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*