Stáhněme kandidátky, nevystavujme voliče nebezpečí nákazy koronavirem, vyzývá Syslová

  •  

Kandidátka do doplňujících senátních voleb a starostka Hrobčic Jana Syslová, se rozhodla ukončit svoji volební kampaň a vyzývá protikandidáty, aby to učinili také a tím dosáhli odložení senátních voleb na Teplicku.

„Myslím si, že politikaření bychom měli dát stranou, a že všichni senátní kandidáti na Teplicku by měli udělat v této naprosto výjimečné situaci jediné možné politické rozhodnutí: nevystavovat voliče, dále i stovky úředníků pracující na Teplicku na volbách a více než tisícovku členů okrskových komisí stále se bohužel zvyšujícímu zdravotnímu riziku – tedy společně všichni stáhnout naše kandidatury a zapříčinit tak odložení voleb,“ říká Jana Syslová.

Prostřednictvím volebního zmocněnce Radka Leknera požádala Jana Syslová spolukandidáty o schůzku, na které by probrali možný společný postup.  „Čas společně stáhnout všechny kandidatury je do středy 25. března do 14:00 hodin,“ vysvětluje Syslová.

Kromě Jany Syslové, která kandiduje za hnutí Starostové a nezávislí, vyšle KSČM do souboje o senátorský post hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, hnutí ANO bude zastupovat starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová a sociální demokracii starosta Duchcova Zbyněk Šimbera. Za SPD bude kandidovat krajský zastupitel Bohumil Ježek a za Trikolóru ředitel střední školy a krajský předseda strany v Ústeckém kraji Zdeněk Pešek. Kandidaturu na místo po zesnulém Jaroslavu Kuberovi potvrdil i současný primátor Teplic Hynek Hanza z ODS. Kandidovat se rozhodl i ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman, který se s Jaroslavem Kuberou utkal ve 2. kole senátních voleb v roce 2018. Za stranu Rozumní kandiduje bývalý kněz Eugen Sigismund Freimann.

Doplňující volby podle vyjádření mluvčího ministerstva vnitra Ondřeje Krátošky budou i s ohledem na výskyt koronaviru Covid-19 ve stanoveném termínu. Jen musí členové volebních komisí dodržovat preventivní opatření, jako je desinfekce klik, propisek nebo prostorů pro úpravu hlasovacích lístků. Aktuální informace najdete zde.

Kdo bude Teplicko reprezentovat v horní parlamentní komoře následujících šest let, by se mělo rozhodnout 27. a 28. března.

Jana Syslová


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*