Městská doprava a parkování zdarma, zavřené školky

  •  

Riziko šíření nákazy koronavirem s sebou nese pro všechny řadu omezení a město zavedlo velké množství různých opatření. Nefungují žádné školy. A zrušený je provoz i většiny mateřských škol.

Zůstávají jen školky, které mají zabezpečit péči o děti hasičů, policistů a zdravotníků. V Teplicích je to mateřská škola Hlávkova a Čtyřlístek. Rodiče, které vykonávají potřebné profese a mají doma školáka do deseti let, můžou využít základní školu Na Stínadlech.

Město navíc oplocená dětská hřiště zamklo a na ostatní veřejná hřiště byly umístěny cedulky se zákazem vstupu.

Teplický magistrát je pro veřejnost zcela uzavřený. Vedoucí odboru kanceláře primátora Radka Senftová žádá, aby lidé své záležitosti vyřizovali jiným způsobem než osobní návštěvou. Například emailem nebo telefonem. „Rezervační systém objednání na přepážky odboru správních činností je mimo provoz. Objednané občany na „nouzové“ úřední hodiny budeme kontaktovat,“ říká.

Do 24. března do 6:00 hodin je zrušen režim zón placeného stání, takže je parkovné ve městě zdarma.

Hromadná doprava v Teplicích je do odvolání zdarma. Jízdní řády zůstávají beze změny, jen nebude jezdit linka 111 a 112. Dopravní podnik zakázal nástup předními dveřmi a zrušil placení jízdenek u řidiče, aby byli právě řidiči chráněni před nákazou. „Přední dveře a prostor do úrovně za první řadou sedadel za řidičem bude vyhrazen pouze řidiči vozu,“ dodává Radka Senftová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*