Teplické lázně i Thermalium prožívají těžké časy

  •  

Pandemie koronaviru zastavila provoz Thermalia a následně i celých teplických lázní. „Na základě vládních opatření je od 13. března uzavřeno Thermalium, od 19. března jsme přestali přijímat nové klienty a 10. dubna byl provoz kompletně uzavřen,“ popisuje mluvčí lázní Dagmar Eflerová.

Lázně byly nuceny dávat výpovědi. Dosud na dohodu muselo odejít 160 ze zhruba 400 pracovníků. Lázně Teplice totiž neočekávají, že budou moci začít hned fungovat naplno. „Důsledky pro lázeňství jsou fatální. Velkou neznámou je otevření hranic. To je pro nás celkem podstatné, neboť až čtyřicet procent našich zákazníků tvořila zahraniční klientela,“ dodává Dagmar Eflerová.

O budoucnosti jednali s vedením teplických lázní i primátor města Hynek Hanza a jeho náměstek Jiří Štábl. „Zajímali jsme se o tom, jak je zasáhla aktuální situace – jak to u nich je personálně a také s jednotlivými provozy. Bavili jsme se o tom, co může město udělat, a to především v oblasti cestovního ruchu, turismu. To znamená, že rádi podpoříme zviditelnění Teplic, abychom sem přilákali turisty tak, aby došlo k oživení místní ekonomiky po skončení krizových opatření,“ vysvětluje Jiří Štábl.

Dobrou zprávou je, že lázně mohou za určitých podmínek začít přijímat pacienty do léčebně rehabilitačních pobytů. V Teplicích se proto otevře lázeňský dům Beethoven a Kamenné lázně, další čtyři domy zatím zůstanou zavřené. Pracovníci teplických lázní obvolávají klienty, kteří už můžou léčbu nastoupit. Kdy se otevře Thermalium zatím jasné není.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*