Primátor Teplic navštívil botanickou zahradu

  •  

Botanickou zahradu v Teplicích navštívil po nechtěné koronovairové pauze primátor Hynek Hanza spolu s vedoucí odboru životního prostředí Dagmar Teuschelovou navštívili jedinou botanickou zahradu pod Krušnými horami.

Zástupci města si vyzkoušeli nový odbavovací systém, který zahrada právě zprovoznila. Po krátkém jednání a nastínění vize zahrady následovala prohlídka zásobních skleníků, které se ujal světoznámý odborník na botaniku Jiří Haager.

„Je obdivuhodné, o kolik rostlin se lze kvalitně postarat v tak minimálním počtu zaměstnanců. Jsem rád, že město zahradu provozuje a těším se na její rozvoj,“ zmínil primátor Hanza. „Krásu zahrady by měl zažít každý,“ dodává vedoucí odboru Teuschelová.

„Cením si, že jsme mohli zástupcům zřizovatele detailněji představit naši práci, zmínit problémy a plány do budoucna,“ uzavírá ředitel botanické Petr Šíla, který je ve funkci od loňského prosince.

Botanická zahrada v Teplicích o rozloze kolem 2,5 ha je otevřena veřejnosti každý den kromě pondělí od 9:00 do 18:00 hodin a v letních měsících do 19:00 hodin.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*