Teplice připravují stavbu venkovního koupaliště

  •  

Okolí vodojemu na Nově Vsi se má v budoucnu úplně změnit. Počítají s tím plány na nové teplické venkovní koupaliště. Vizualizace, jak to bude všechno vypadat, už od závěru loňského roku existuje.

Architekt Petr Sedláček z teplické MISE navrhl podobu tří kaskádovitých bazénů. V horní části by měla být dětská brouzdaliště. V prostřední bude padesátimetrový bazén se šesti drahami a sedmimetrovou skokanskou věží. Spodní část nabídne vyhřívaný zážitkový bazén s herními prvky. Navíc nové koupaliště, díky kaskádovitému řešení, zabere srovnatelnou plochu, jakou kdysi měla plovárna Zámecká.

Kdy by se mohlo nové koupaliště skutečně začít stavět, však zatím není vůbec jasné. „Právě byla podepsána smlouva s administrátorem pro zadávací dokumentaci na realizační projektovou dokumentaci ke stavbě koupaliště,“ říká náměstek primátora Jiří Štábl s tím, že předpokládaný termín projednání v konzultační skupině je koncem června.

Kaskádovité bazény nejsou jedinou stavbou, která by měla tuto lokalitu oživit. Součástí má být i volně přístupný park pro slunění a další volnočasové aktivity. Možností do budoucna je zpřístupnění nedalekého vodojemu jako turistické atrakce.

Na konečné podobě pracuje i konzultační skupina složená z lidí napříč všemi politickými stranami a z odborníků. „Konzultační skupina již několikrát zasedala a postupně upřesňovala jednotlivé kroky, co se týče přípravy celého projektu,“ dodává náměstek Štábl.

Venkovní koupaliště Tepličanům chybí už čtyřiadvacet let. Plovárna v Zámecké zahradě od 80. let postupně chátrala a od roku 1996 byla uzavřena. Za tři roky ji za 1,4 milionu město prodalo soukromníkovi. Nyní majitelé za areál chtějí bezmála 25 milionů. O obnovení prvorepublikové plovárny usilovali opoziční zastupitelé.

V roce 2016 město vytipovalo více míst, kde by mohlo vzniknout nové koupaliště, jednou z nich byla Třešňovka pod Panoramou, nakonec zvítězila právě lokalita na Nové Vsi.  Její hlavní výhodou je, že pozemky patří městu a nemusí je složitě vykupovat od soukromníků a navíc sem vede i komunikace.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*