Radost z vítězství kazí důvod voleb

  •  

Novým senátorem za Teplicko se stal primátor Hynek Hanza, nahradí tak svého učitele Jaroslava Kuberu, který v lednu náhle zemřel. Na práci svého předchůdce chce však v Senátu navázat.

Jak se cítíte bezprostředně po tom, co se vám podařilo získat post senátora za Teplicko?

Samozřejmě mám radost, ta je ale zkalena důvodem, proč se tyto doplňující volby konaly. A tím je úmrtí Jaroslava Kubery.

Zmiňujete pana Kuberu, takže na jeho práci navážete?

Ano, budu se snažit pokračovat v jeho odkazu a ve slušné a zodpovědné politice, kterou jsme na teplické radnici společně tvořili.

Co říkáte na tak nízkou volební účast?

Nízká volební účast je tak trochu tradiční u senátních voleb. Bohužel ten zájem lidí o volby do Senátu je malý. Já jsem si trošku analyzoval, proč tomu tak je a myslím si, že o Senátu, jako o zákonodárné instituci, jedné z komor Parlamentu České republiky se velmi málo mluví. Možná je to i úkol pro média, aby více informovaly o důležitosti a práci Senátu. Aby se o něj lidé více zajímali. Pak je samozřejmě bude zajímat i to, kdo je tam volen.

Takže máte v plánu vaším prostřednictvím Senát zpopularizovat?

Zcela jistě a myslím si, že by měl být úkol všech jednaosmdesáti senátorů o té práci informovat. Ale druhým dechem říkám, že bych si přál, aby zájem médií, která sdělují a dělají obrázek naší společnosti, byl mnohem větší. Všechny zajímá poslanecká sněmovna, vláda, prezident a Senát je ta chudinka v rohu. Ale velmi důležitá chudinka, které je navíc chudinkou velmi neoprávněně.

Jakým způsobem hodnotíte kampaň?

Velmi dobře. Myslím si, že byla pozitivní. My děláme vždy pozitivní kampaň, nevyjadřujeme se k ostatním kandidátům, nehaníme ostatní kandidáty. Snažíme se prosazovat naše kandidáty a naše programové priority, naší tézi, naší politiku. Takovou kampaň jsme dělali a mě mile překvapilo, že ostatní kandidáti ji dělali také a nedocházelo k nějakému napadání a podobně. Takže ji hodnotím velmi pozitivně a chtěl bych ostatním kandidátům poděkovat za to, že jsme ji takto vedli.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*