Gang Litevců dostal tresty za přepadení klenotnictví

  •  

Krajský soud vynesl rozsudek nad skupinou mužů, kteří v prosinci 2018 přepadli klenotnictví v centru Teplic a ukradli luxusní hodinky v hodnotě 7 milionů korun. Kriminalistům k zadržení podezřelých z loupežného přepadení prodejny klenotnictví v Krupské ulici stačilo necelých 24 hodin.

Organizátor celé akce, který je stíhaný jako uprchlý dostal trest 11,5 roku. Další obžalovaný, který byl označen jako pravá ruka organizátora přepadení, dostal trest ve stejné výši. Osm let dostal obžalovaný, který se přiznal, ale podle soudce jinak vyšetřovatelům nepomohl. Poslední dva obžalovaní dostali po šesti letech vězení a to díky tomu, že s policií spolupracovali.

Všichni muži jsou na 10 let vyhoštěni z České republiky a musí poškozeným zaplatit odškodné. Rozsudek není pravomocný, dva obžalovaní se ihned odvolali, ostatní si vzali čas na rozmyšlenou.

K přepadení klenotnictví v Krupské ulici došlo 17. prosince 2018 dopoledne. Pachatelé odcizili luxusní pánské a dámské hodinky různých značek a způsobili škodu za téměř 7 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*