Proboštovské slavnosti: Ohňostroj nahradí světelná show

  •  

Pandemie koronaviru zredukovala jindy bohatý kulturní kalendář v Proboštově. Lidé přišli o Pálení čarodějnic, Dětský den i Antonínskou pouť. První akcí, která by se mohla uskutečnit, budou 12. září Slavnosti obce.

„Změnili jsme částečně plánovaný program Slavností obce tak, abychom tyto akce alespoň zčásti nahradili,“ vysvětluje místostarosta obce Roman Nešetřil a dodává: „V předvečer slavností proběhne stejně jako loni Sousedské odpoledne v areálu MŠ U kočiček v Přítkově. Zde zahraje k tanci a poslechu country kapela Yen Tak.“ Prezentovat se bude místní Petanque klub a každý zájemce o tradiční francouzskou hru si to bude moci vyzkoušet. Zajištěný je stánkový prodej občerstvení.

Slavnosti obce Proboštov začnou v sobotu 12. září v 13:00. Zahájení s překvapením se letos odehraje u kaple svatého Antonína, další program bude tradičně v areálu Pohodlíčko. První část programu bude patřit zejména dětem. Zahájí ji vystoupení dětí z MŠ Pastelka a ZŠ Proboštov, proběhnou sportovní hry pro děti s Asterixem a Obelixem, soutěže o ceny, dětské rybářské závody. Chybět nebudou atrakce.

Těšit se můžete na Retro Live! show skupiny The Rock Set. Naživo zazní ty nejznámnější světové hity od šedesátých do devadesátých let minulého století. S českou bigbeatovou klasikou vystoupí nestárnoucí Karel Kahovec a skupina George & Beatovens. Hudební pásmo zahájí v 16:00 Zdeněk Ferenc a Swing and Jazz Band Proboštov a zakončí retrodiskotéka Ein Lukesle Buntes.

V Besedě se bude možné během prohlídky nového komunitního centra s knihovnou zapojit do tvůrčích dílniček. „Celé slavnosti zakončí ve 21:45 unikátní světelná show, která nahradí některými obyvateli obce a ochránci zvířat v minulých letech kritizovaný ohňostroj,“ říká Roman Nešetřil. Připraveny budou i soutěže pro dospělé a další doplňkový program. Celou akcí návštěvníky slavností provede moderátor Zdeněk Lukesle.

V neděli 13. září od 10:00 oslaví proboštovská kopaná 75 let. Hlavním tahákem bude v areálu TJ Proboštov zápas staré gardy Proboštova s týmem Amfora Praha. Výkop je v 10:30. Následovat bude mládežnický turnaj, zábavný a soutěžní program s tématikou fotbalu a diskotékou DJ Milana. Děti si užijí nafukovací atrakce a soutěže o ceny. Chybět nebude občerstvení.

„Na říjen chystáme poprvé Drakiádu v areálu Stáje U Kaštánka s bohatým programem. Akce proběhne v sobotu 10. října,“ uzavírá místostarosta obce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*