Fotbalisté založili svůj nadační fond

  •  

Teplický fotbalový klub dlouhodobě podporuje různé projekty ze sociální oblasti, kdy se jedná zejména o děti a mládež či handicapované a nemocné. Nově založený Nadační fond FK Teplice by měl přispět k dalšímu rozšíření těchto aktivit. Ve vedení fondu navíc usedne i dlouholetý kapitán ligového A mužstva Admir Ljevaković, který se stává členem dozorčí rady.

„V oblasti CSR jsme ušli v posledních letech velký kus cesty a nadační fond by nás měl posunout ještě o něco dál. V západní Evropě je zcela běžné, že většina klubů má své nadační fondy, jejichž prostřednictvím se snaží pomáhat svému okolí,“ vysvětluje založení ředitel klubu Petr Hynek.

Podobně jak je to běžné v zahraničních klubech, tak také do Nadačního fondu FK Teplice budou pravidelně přispívat hráči A mužstva žlutomodrých. „Reakce celé kabiny byla jednoznačná, chtějí se do těchto aktivit zapojit i touto formou a přispět na dobrou věc, čehož si moc vážíme,“ říká předseda správní rady nadačního fondu Martin Kovařík.

Důležitou součástí získávání prostředků budou také dobročinné aukce, ta nejbližší přijde za několik týdnů, kdy se bude dražit jubilejní červená sada dresů, ve které ligové A mužstvo odehrálo několik utkání v ročníku 2019/2020 jako připomenutí památného utkání na hřišti Borussie Dortmund. Před rekonstrukcí hrací plochy chce klub také svým fanouškům nabídnout možnost zakoupit si drn ze stínadelského trávníku, symbolický poplatek bude rovněž putovat do nadačního fondu. „Všechny příspěvky budou vkládány na transparentní účet nadačního fondu, který je již založen,“ dodává Kovařík.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*