FOTO: Teplický park zdobí 3D graffiti Beethovena

  •  

Hned tři exempláře 3D graffiti soch s vyobrazením portrétu hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena v nadživotní velikosti zdobí park za teplickým domem kultury. „Streetartu máme v Teplicích dost. S autorem, Kamilem Vackem spolupracujeme už dlouho a určitě v tom budeme pokračovat,“ řekl primátor města Hynek Hanza.

Tři obří graffiti sochy za pětačtyřicet tisíc bez DPH vytvořil za neuvěřitelné dva týdny streetartový umělec Kamil Vacek, kterého Tepličané mohou znát pod přezdívkou Camo.

„Šlo nám o to přivést umění do ulic. První počin byla pocta Taussigovi. A k výročí Beethovena se nabízela tato forma. Někomu se to bude líbit, někomu určitě ne, ale jde o to výročí připomenout a to se určitě podařilo,“ doplnil náměstek primátora Jiří Štábl s tím, že město i do budoucna plánuje další instalace.

Teplice si graffiti sochami připomínají 250. výročí narození Ludwiga van Beethovena. V současné už Kamil Vacek připravuje kalendář se street art portréty teplických osobností. „Bude tam třeba právě Beethoven, Goethe, ale chybět nebude pan Kubera nebo Payer. Jde o průřez celou historií,“ popsal autor.

Spolupráce města s autory graffiti byla navázána už po roce 1990. Vedení města tehdy vyčlenilo legální plochy pro jejich tvorbu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*