Desetipatrový Hilton místo Telecomu

  •  

V centru města by mohl do roku 2024 stát nový pětihvězdičkový hotel, který bude patřit do sítě hotelů značky Hilton. Architekt Petr Sedláček představil zastupitelům novou vizualizaci desetipatrového hotelu, který by stál místo nevzhledné budovy Telecomu na náměstí Svobody.

Návrh počítá i s tím, že společnost JTH developera Jaroslava Třešňáka, kterému Telecom patří, odkoupí od města pruhy zeleně na náměstí Svobody a v Alejní ulici. Podle architekta Sedláčka ale na tom projekt závislý není.

„V případě realizace by se hotel Hilton stal nepřehlédnutelnou dominantou lázeňského města,“ řekl během prezentace Petr Sedláček.  V hotelu by mělo být 210 pokojů, kongresové centrum, restaurace i podzemní parkoviště.

Při diskuzi se někteří zastupitelé vyjádřili, že budova je moc vysoká a zastíní tak historickou radnici, nebo že hotel bude prázdný. Podle jiných město Teplice Hilton zviditelní.

Teplice staly po Praze druhým městem v Čechách, kde Hilton stojí. Podle ředitelky pro rozvoj ve východní Evropě Magdaleny Sekutowské si společnost Hilton Worldwide Teplice vybrala proto, že jde o historické lázeňské město.

 


  •  

1 komentář z Desetipatrový Hilton místo Telecomu

  1. Další hotel v Teplicích! Proč??! Možná jejich tu málo…
    Nemyslím si, že zrovna tuto stavbu město potřebuje. Pro koho bude? Jací turisté si ho budou moci dovolit? Dělal se nějaký marketingový průzkum?
    Docela vy mě to zajímalo.
    :-(

  2. Nesmyslná zbytečnost, navíc na echt blbým místě u jedný z nejrušnějších ulic, podle mě by takovej luxusní hotel měl bejt v klidnejch čtvrtích, jenže v takovejch u nás není místo, ale mohl by eventuelně stát místo Hadích lázní, ty jsou už beztak na odpis…

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*