FOTO: Nový dům pro salesiánské centrum už zná svoji podobu

  •  

Salesiáni v Teplicích představili plány a vizualizaci nového komunitního centra. Takzvaný živý dům, tedy budova bývalých jeslí v Hlávkově ulici v Trnovanech, už zná svoji budoucí podobu.

„Vracíme život do ruiny dětských jeslí v Hlávkově ulici. Tento dům byl roky neobydlený a my se chystáme jej opravit, zrekonstruovat a oživit, zvelebit zahradu i vybudovat hřiště. V budoucnosti sem přestěhujeme naše aktivity ze střediska v Maršovské ulici,” vysvětluje ředitel teplických salesiánů Petr Kalas.

Dosud největší projekt salesiánů by měl být hotový do roku 2024, jeho náklady se budou pohybovat v desítkách milionů korun.

„Jsem vděčná za reakce Tepličanů, kteří nám děkují, že zachráníme kus “starých” Teplic a obnovíme dům, který byl čtvrt století vybydlený. V budově už nyní probíhají některé práce, ale i akce, na kterých se seznamujeme s budovou a její historií,” podotýká ředitelka Salesiánského střediska Štěpána Trochty Vendulka Drobná.

Salesiáni jsou v Teplicích 30 let. První prostory pro děti otevřeli v roce 1990 v Šanově, v roce 1999 Proseticích a o deset let později se rozšířili i do Trnovan. Děti chodí do střediska na doučování, kroužky, jezdí na akce a tábory. Mládeži salesiáni pomáhají se studiem nebo hledáním práce. Pomoc nabízí i rodičům.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*