Prorektor UJEP: Nikdy jsem odpírače opatření nepochopil

  •  

Novým typem koronaviru se nakazil i prorektor ústecké univerzity Pavel Doulík. Nedokáže říct, kde se nakazil a ani nad tím více nepřemýšlel. „Snažil jsem už od března dodržovat všechna hygienická doporučení a nařízení,“ vysvětluje. Nemoc se u něj projevovala kašlem, rýmou, zvýšenou teplotou a značnou únavou. „Po propuknutí příznaků jsem se sám jako samoplátce objednal na testy.

Volné místo bylo již za dva dny v ústecké nemocnici,“ popisuje. Druhý den po testech mu přišel výsledek a ihned jej kontaktovala hygiena. Ačkoli již před tím byl v karanténě, tak na pokyn hygieny nastoupil desetidenní izolaci. „Vše běželo, jak mělo, komplikace v procesu testování a trasování jsem neshledal,“ uvádí.

V rámci rodiny je to pro něj zajímavá situace. Pozitivní je totiž on i manželka. Oba synové vyšli v testech negativní. „Takže jsme se v rámci domácnosti rozdělili, snažíme se moc nepotkávat, nosíme roušky a vše dezinfikujeme.“ Bez ohledu na to, že je sám covid pozitivní, nikdy nepochopil odpírače opatření a považuje jejich názory za zcela zcestné.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*