Covid je hrozný, sestřičky se starají fantasticky

  •  

Oblíbený pedagog teplické konzervatoře Tomáš Kareš, hudebník ze skupiny Brass Bombers, bojuje s onemocněním covid-19. V ústecké nemocnici na jednotce intenzivní péče. „Není to obyčejná chřipka,“ vzkazuje všem, kteří onemocnění bagatelizují.

Kde se mohl nakazit, neví. Začalo to v půlce října. „Udělalo se mi špatně. Měl jsem teplotu nad 38 stupňů, rýmu, kašel a bolesti hlavy,“ vypráví. Cítil se také velmi unavený. Druhý den to bylo stejné. V noci se situace zhoršila a naměřil si 39,5 stupňů. Zatelefonoval tedy na linku záchranky 155. Tam mu potvrdili to, čeho se obával. Koronaviru. „Řekli, že se jedná o příznaky onemocnění novým koronavirem,“ dodává.

Protože se při hovoru nezadýchával, záchranáři mu doporučili střídat po čtyřech hodinách Brufen a Paralen. Zdravotní stav se ale nelepšil. Naopak. „Bylo mi hůř a hůř a nakonec jsem skončil na infekčním oddělení na JIP na kyslíku. Covid je hrozný,“ popisuje pedagog. Pokud někdo tvrdí, že jde jen o chřipku, neví, o čem mluví. Je to podle Tomáše Kareše nesrovnatelně horší. Ale snaží se být optimista, i když zdaleka ještě nemoc neporazil. Situace v českých nemocnicích je kritická a zdravotníci přetížení. Na péči o pacienty to ale není znát. „Starají se tady o mě fantasticky. Sestřičky i lékaři jsou skvělí a optimističtí,“ dodává Tomáš Kareš, který stále leží v nemocnici


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*