Krupka zrušila kritizovaný prodej pozemků

  •  

Zastupitelé ze sdružení Krupka naše město při dnešním jednání zastupitelstva města navrhli zrušit prodej pozemku pro výstavbu rodinných domů v Krupce – Unčíně, o kterém bylo rozhodnuto v září.  Zastupitelstvo tento návrh přijalo. Pozemek tak zůstává ve vlastnictví města.

„Veřejnost má evidentně pochyby o transparentnosti prodeje pozemků pro výstavbu rodinných domů, a to jak s ohledem na stanovenou cenu, tak i okruh kupujících,“ vysvětluje místostarosta Krupky Rostislav Kadlec ze sdružení Krupka naše město. Pozemky měla získat vedoucí odboru správy města, její dcera, člen místní ČSSD a dcera zastupitele.

Prodej pozemků byl kritizován jako podezřelý, pod cenou a netransparentní. „Zastupitelstvo rozhodlo v rámci městských pravidel pro prodej majetku prodat pozemek za cenu 250,- za m2 bez DPH, 302,50 za m2 včetně DPH,“ dodává dále Kadlec.

Podle radních Rostislava Kadlece a Tomáše Lišky by město mělo pozemky zasíťovat a prodat za cenu obvyklou odpovídající jak nákladům na inženýrské sítě, tak i samozřejmě poměrům v této budoucí době stanovenou odborným znaleckým posudkem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*