Stromy se rozzářily, vánoční akce ale nebudou

  •  

Oslavy Vánoc v Teplicích budou letos kvůli koronaviru jiné. Pandemie zrušila oblíbenou Teplickou vánočku, která navodila adventní náladu ve městě a rozsvítila slavnostní strom na náměstí Svobody a ruší i Vánoční trhy.

„Vánoční stromy i výzdoba byly v Teplicích rozsvíceny na první adventní neděli bez přítomnosti veřejnosti,“ řekla Radka Senftová z teplického magistrátu. „Další adventní akce město neplánuje,“ dodává Senftová.

Kromě slavnostního rozsvícení vánočního stromu se ruší se i tradiční Vánoční trhy na Zámeckém náměstí. „Hygienická opatření a zákaz konzumace jídla a pití nám pořádání komplikuje,“ řekl za pořadatele Roman Dietz prezident Lions clubu Teplice, s tím, že hlavní položkou trhů na Zámeckém náměstí je právě prodej svařeného vína. Na trzích totiž nebude dovoleno konzumovat jídlo a pití u stolečků, ani takzvaně na stojáka. Lidé si mohou alkohol u stánků koupit a vypít někde cestou.

Zbude alespoň vánoční výzdoba. Město zdobí tradičně sedm vánočních stromů na náměstích a v některých částech města. Největší strom stojí na náměstí Svobody u radnice, další stromy pak jsou na Zámeckém náměstí, před Kamennými lázněmi, před Červeným kostelem, v Sobědruhách a v Proseticích. A ozdobený je také strom rostoucí na Benešově náměstí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*