Silvestrovský běh pro Živý dům

  •  

Svátky nemusí být jen o cukroví, pohádkách, návštěvách a úklidu. Co takhle zkusit dobročinný běh? S ohledem na situaci každý sám za sebe, s vybraným patronem, který za každý uběhnutý kilometr vyplatí dohodnutou částku. Ta pak bude věnována na rekonstrukci Živého domu pro děti, mládež i rodiny v Teplicích-Trnovanech.

„Do běhu se může zapojit kdokoli. Poběží se na Silvestra mezi 8:00 a 14:00 online – to znamená, že každý si sám vybere trasu, vzdálenost i čas, které se mu hodí. Třeba i doma na běžeckém pásu,“ vysvětluje Jana Švecová, která běh za salesiány koordinuje. Každý běžec si předem domluví svého patrona, který mu za každý uběhnutý kilometr slíbí dohodnutou částku. Ta pak bude poukázána na účet veřejné sbírky pro Živý dům.

Přestože se poběží na dálku, i tak můžou zapojení běžci něco vyhrát. Ocenění se budou rozdávat ve třech kategoriích: největší multiplikátor (běžec s nejvíce patrony), nositel radosti (běžec s nejzářivějším úsměvem na běžecké fotografii) a mezigenerační dialog (největší věkový rozdíl mezi běžcem a jeho patronem).

Více informací o činnosti salesiánů v Teplicích a silvestrovském běhu je možné najít zde.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*