Zahradní dům bude bez bariér

  •  

Kulturní a společenské centrum, teplický Zahradní dům, čeká částečná rekonstrukce. Budova, kterou město využívá ke konání kulturních a společenských akcí bude bezbariérová, aby ji mohli navštěvovat i lidé s omezenou hybností. Rekonstrukce přijde městskou kasu na 4 miliony korun.

„Vzhledem k tomu, že se v této budově konají svatební obřady, kulturní akce a také zde působí městská galerie v druhém patře, je žádoucí, aby byl přístup bezbariérový,“ vysvětluje primátor Teplic Hynek Hanza.

Objekt má památkovou ochranu, takže hledání vhodného řešení nebylo snadné. Jak to bude vypadat, popisuje primátor Teplic.

„Před hlavním vstupem by mělo dojít k vysunutí stávajícího schodiště a vzniklý nástupní prostor tak umožní po stranách vybudovat pozvolné kamenné rampy. Vše by mělo respektovat architekturu budovy, aby nedošlo k poškození vzhledu objektu,“ vysvětluje Hanza a doplňuje: „Zároveň dojde k vybudování vnitřního výtahu v prostoru stávajícího schodiště, kdy bylo zjištěno, že schodiště není původní a je možné jej zbourat a vystavět nové včetně výtahu,“

Nový nástup by měl stát milion korun a výtah se schodištěm tři miliony korun. „Předpokládané částky jsou však velmi hrubé. Až po dokončení projektové dokumentace dojde k jejich zpřesnění. Reálnou částku budeme vědět po vysoutěžení zhotovitele stavby,“ uzavírá Hanza. Hotovo by mohlo být nejpozději v roce 2022.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*