Kasala nahradí Šusta, teplický primátor oslavu odsuzuje

  •  

Teplický zastupitel za stranu PRO Zdraví a Sport Teplice Michal Kasal je jedním z těch, kdo byl na oslavě podnikatele Petra Bendy v hotelu Prince de Ligne. Bez ohledu na vyšetřování se sám rozhodl složit mandát zastupitele města.

Podle primátora Hynka Hanzy to bude pro teplické zastupitelstvo ztráta, ale jeho krok chápe. „Rezignace Michala Kasala na post zastupitele města je pochopitelný z politického pohledu. Z praktického pohledu mě to však mrzí, protože pan Kasal je ekonom a v ekonomických otázkách byl velmi platným členem zastupitelstva. A to i jako předseda Finančního výboru, kde nyní bude zastupitelstvo hledat nového předsedu,“ říká primátor.

Po rezignaci Kasala se podle výsledku voleb do obecních zastupitelstev z roku 2018 zastupitelem stane František Šusta. „V nejbližších dnech svolám zasedání mimořádné rady města u příležitosti předání osvědčení zastupitele panu Šustovi. Následně, na nejbližším zasedání zastupitelstva, složí František Šusta svůj slib, vysvětluje teplický primátor a dodává, že takový postup je vždy v případě jakékoliv rezignace.

Primátor Teplic si myslí, že celá událost nepřispívá náladě ve společnosti. „Dnešní doba je šílená, a tak se i dějí šílené nebo zoufalé věci,“ uvedl Hanza s tím, že má pochopení pro restauratéry, kteří nevědí, co dají zítra dětem k večeři, protože se na ně vláda vykašlala, a tak otvírají své provozovny ze zoufalství a snahy o přežití, na druhé straně si místní milionář Petr Benda uspořádá padesátiny z vlastního rozmaru.

Padesátiny v hotelu Prince primátor Teplic odsuzuje. „Chápu, že je to významný okamžik v životě mužů, ale už nemám pochopení pro to, že se oslavy účastní autority a představitelé vysokých státních funkcí, kteří by naopak měli jít příkladem a uklidňovat a sjednocovat občany v době pandemie. Tito lidé se chovají velmi nezodpovědně, dávají společnosti strašný příklad pro nedodržování čehokoliv a ještě si vymýšlejí laciné výmluvy. To je opravdu šílené,“ uzavírá Hanza.

Na oslavě Bendových narozenin se setkaly desítky lidí. Mezi nimi i liberecký krajský ředitel policie Vladislav Husák, který byl kvůli tomu odvolán policejním prezidentem z funkce a v současné době je hospitalizován ve vážném stavu v nemocnici.  Expremiér Jiří Paroubek, místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, ředitel teplických fotbalistů Petr Hynek, který na svůj post rezignoval nebo vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, který posléze skončil ve funkci poslance.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*