Případ oslavy v teplickém Princi policie uzavřela a předala k řešení na magistrát

  •  

Policie ukončila šetření porušení krizových opatření vlády v hotelu Prince de Ligne a spis případu předala na teplický magistrát. Úředníci se se spisem musí nejdřív podrobně seznámit a následně ho začnou řešit.

„Pokud došlé oznámení bude důvodné pro zahájení správního řízení, správní orgán zahájí řízení o přestupku. Celou věc úředníci projednají v souladu s krizovým zákonem a se zákonem o přestupcích,“ uvedl tajemník teplického magistrátu Marek Fujdiak.

Na oslavě narozenin teplického podnikatele Petra Bendy se v hotelu Prince de Ligne setkaly desítky lidí. Mezi nimi i liberecký krajský ředitel policie Vladislav Husák, který byl kvůli tomu odvolán policejním prezidentem z funkce a v současné době je hospitalizován v nemocnici.  Expremiér Jiří Paroubek, místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, ředitel teplických fotbalistů Petr Hynek, který na svůj post rezignoval nebo vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička, který posléze skončil ve funkci poslance.

„V současné době lze k případu pouze uvést, že v řízení o přestupku dle krizového zákona může úřad fyzickým osobám uložit pokutu v maximální výši 20 tisíc korun,“ dodává mluvčí teplického magistrátu Robin Röhrich. Kromě incidentu v hotelu Prince bylo od loňského října teplickému magistrátu předáno Policií ČR nebo městskými policiemi 171 oznámení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*