Lidem bez domova v Teplicích pomůže Květina

  •  

V těchto mrazivých dnech nemusí na ulici zůstat ani lidé bez domova v Teplicích. V těchto dnech se ve spolupráci s městem se otevřely prostory nízkohoprahového denního centra lidem bez přístřeší také přes noc.

„Máme připraveno celkem 10 takzvaných krizových židlí k přečkání mrazivé noci. Lidé, kteří službu využijí, dostanou vodu nebo teplý čaj a mohou si zde nechat zalít vlastní horké nápoje či instantní polévku do hrnku,“ říká Barbora Vernerová z Květiny s tím, že pracovníci služby jsou v kontaktu s městskou policií, která je k dispozici v případě nedodržování pravidel, což ale zatím nenastalo a popřípadě může osoby venku do Květiny nasměrovat.

V nízkoprahovém centru je možné během mrazivých nocí přenocovat od 19:00 do 7:00 hodin. Zároveň centrum prodloužilo i denní provozní dobu. „Aktuálně ji lidé bez přístřeší mohou využívat od 9:00 do 17:00 hodin s možností pobytu hodinu dopoledne a hodinu odpoledne. Víkendový provoz zůstává beze změn,“ doplňuje Barbora Vernerová.

Pomoc lidem bez domova finančně podpoří vedení Teplic. „Je nutné, aby lidé bez domova mohli někde přečkat mrazivé noci. My jako město Květinu v jejich konání podpoříme. Já osobně jsem přislíbil, že za městskou radu se budu snažit vysvětlit, proč je potřeba, abychom se na této pomoci finančně podíleli,“ vysvětluje náměstek teplického primátora Jiří Štábl.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*