Lázeňská 2021? Velká, střední, malá, nebo žádná

  •  

Jestli se letos budou konat oslavy u příležitosti zahájení lázeňské sezony, není vůbec jisté. Podle primátora Teplic Hynka Hanzy se o osudu největší akce roku v teplickém okrese teprve rozhodne.

„V březnu bude rozhodnuto, zda zahájení lázeňské sezony proběhne a v jakém rozsahu, nebo se neuskuteční,“ říká primátor s tím, že případný rozsah teplického open air festivalu bude vycházet z aktuálních vládních opatření souvisejících s pandemií covid-19.

Pořadatel doufá a plánuje scénáře

Pro letošní lázeňskou má vedení teplického domu kultury čtyři pracovní scénáře. Při verzi Maxi se akce uskuteční v tradičním rozsahu a program by vycházel z loňského, kompletně připraveného ročníku. Midi verze jsou jen tři podia a omezený doprovodný program i stánkový prodej. Mini verze jen dvě hudební scény u Mušle a na Zámku a Zero verze znamená, že letos lázeňská vůbec nebude.

„Podle současného stavu to vypadá, že varianta Maxi je téměř vyloučená. Definitivní rozhodnutí ale teprve padne. Příliš nadějně to nevypadá ani s variantou Midi, tam si necháváme čas do konce března,“ vysvětluje za pořadatele ředitel domu kultury Přemysl Šoba.

„Věříme, že alespoň Mini varianta proběhne, na ni pak naváže program letních aktivit, jako jsou venkovní koncerty a letní kino. Připravujeme i červencový Free Live a Divadlo na Zámku na začátek září. Kromě protiepidemických opatření platných v době konání akcí, především povolený počet osob, musíme rovněž počítat s komplikacemi, které by mohlo způsobit onemocnění nebo karanténa mezi účinkujícími a pořadatelským týmem,“ dodává Šoba.

Tradiční Lázeňská? To zřejmě nehrozí

Už loni poznamenala zahájení Lázeňské pandemie koronaviru. Žádné dopravní omezení ani tisíce návštěvníků, které obvykle oblíbenou akci navštíví. Letos to zřejmě bude podobné. „V současné době lze těžko odhadovat, co nám situace a případná opatření umožní. Minimalistickou formu jsme si vyzkoušeli už v roce 2020 a já doufám, že letos by to snad mohlo být o trochu větší,“ doufá primátor Hanza a dodává: „Co však mohu téměř s jistotou říct je, že Lázeňskou určitě nebude možné uspořádat v takovém rozsahu, na který jsme v normálních dobách zvyklí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*