Adam Vojtěch povede představenstvo Krajské zdravotní

  •  

Představenstvo Krajské zdravotní má nového předsedu. Je jím bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na postu předsedy představenstva nahradil Jindřicha Zetka, který byl ve středu krajskými radními z této pozice odvolán.

Podle hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera byl Jindřich Zetek odvolaný proto, že jeho představa řízení Krajské zdravotní byla odlišná od představy vedení kraje. Bývalý předseda představenstva však poukazoval na to, že Krajská zdravotní údajně vyplácela poradkyni ústeckého hejtmana Vladislavě Marschallové 130 000 korun měsíčně na základě fiktivní smlouvy.

„I pro mě byla ale překvapením výše smluvního plnění, a proto jsem dnes o celé věci hovořil s novým předsedou představenstva panem Vojtěchem a požádal jsem ho, aby došlo k důslednému prověření nejen smlouvy paní Marschallové, ale všech poradenských smluv, a především jejich plnění. Právě to je totiž hlavním kritériem, podle kterého může Krajská zdravotní posoudit, zda bylo plnění adekvátní proplacené částce,“ řekl hejtman Jan Schiller a dodal, že smlouvu paní Marschallová ukončila sama, a to okamžitě po vzniku očkovacích míst.

Kvůli zmíněné smlouvě představenstvo ve středu odvolalo z postu pověřeného generálního ředitele Aleše Chodackého.  Odvolaný generální ředitel slova o fiktivní smlouvě odmítá, stejně tak i poradkyně. Podobně se vyjádřil i ústecký hejtman Jan Schiller.

„Největším problém byla velká vytíženost pana primáře Chodackého,“ řekl náměstek hejtmana Jiří Kulhánek. Aleš Chodacki nadále a povede ústeckou Masarykovu nemocnici a zůstane i krajským koordinátorem očkování proti covidu-19.

Nyní bude jmenován nový dočasný generální ředitel a na následně vedení kraje vypíše nové výběrové řízení na ředitele. To poslední bylo zrušeno. Krajská zdravotní sdružuje pět největších nemocnic v Ústeckém kraji.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*