Ústí získalo status centra komplexní kardiovaskulární péče

Foto: KZ
  •  

Pacienti s těžkými akutními srdečními problémy už nemusí být převáženi například do Prahy. Kardiocentrum ústecké Masarykovy nemocnice totiž získalo statut centra vysoce specializované komplexní kardiovaskulární péče pro dospělé. Špičkové pracoviště vybavené jak personálně, tak přístroji.

„Vybudování Kardiocentra a získání statutu pracoviště zajišťujícího komplexní kardiovaskulární péči pro obyvatele širokého regionu se jeví jako logický krok. Ischemická choroba srdeční je nejčastější příčinou úmrtí v České republice a její největší výskyt je v Ústeckém kraji,“ zdůraznil profesor Pavel Červinka, přednosta kardiologické kliniky a vedoucí Kardiocentra.

Vedení Krajské zdravotní usilovalo o rozšíření statutu centra vysoce specializované kardiovaskulární na komplexní čtyři roky. „Zázemí pro toto vysoce specializované zdravotnické pracoviště se v Masarykově nemocnici rozvíjelo postupně a již se těšíme na práci v novém, připravovaném pavilonu, který se loni v říjnu začal stavět,“ uzavřel Miroslav Kolesár, primář ústeckého kardiochirurgického oddělení. Status nemocnice získala do konce roku 2025.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*