Admir Ljevaković vstoupil do Klubu legend

Foto: FK Teplice
  •  

Šestatřicetiletý Admir Ljevaković, který je už skoro čtrnáct let neodmyslitelnou součástí teplického týmu, dosáhl v nedělním zápase s Mladou Boleslaví velkého milníku. Nastoupil do svého 300. utkání v české nejvyšší soutěži a vstoupil tak do Klubu legend Fortuna:Ligy.

Ljevaković přišel do Teplic v létě 2007 z Čeliku Zenica a do prvního ligového zápasu v novém působišti nastoupil 16. září 2007 proti pražské Spartě. V základní sestavě nahradil zraněného Jiřího Sabou a uvedl se už ve třetí minutě utkání tak, jak ho pamatuje většina fanoušků, tedy žlutou kartou.

„Během následujících let zvládl přidat ještě dalších 103 žlutých karet, takže s celkovým počtem 104 žlutých karet drží rekord ligy. Rekordní je ovšem také jeho zápis 300 ligových startů. Takového čísla totiž v České republice ještě žádný cizinec nedosáhl a nejspíš ještě dlouhou dobu nedosáhne,“ popisuje mluvčí klubu Martin Kovařík.

Kromě žlutých karet a startů dokázal také sbírat vstřelené góly, dokázal jich nastřílet 14 a některé byly opravdu parádní rány z dálky. Na dalších šest branek pak nahrál svým spoluhráčům. Admir Ljevaković se stal nedílnou součástí nejen žlutomodrých, ale také města Teplice, kde se s celou rodinou usadil.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*