Michael Paraska: V teplickém aquaparku je s vypuštěnými bazény a bez návštěvníků smutno

  •  

Přestavěné a modernizované teplické AQUACENTRUM je dva roky v provozu. Během této doby bylo již třikrát uzavřeno vládními omezeními v souvislosti s covid-19. K 31. březnu 2021 je AQUACENTRUM zavřeno v součtu již 235 dní, což je téměř 8 měsíců. K tomu ještě jeden měsíc sice otevřeno bylo, ale ne celé a s výrazným omezením kapacity. Po dobu dalšího jednoho měsíce bylo sice v provozu, ale byla platná omezení v podobě kapacity.

„To vše se samozřejmě projevilo na hospodaření AQUACENTRA a následky se budou projevovat ještě po znovuotevření, neboť se budou prodlužovat permanentky a kupony, které byly nakoupeny před uzavřením, a díky tomu se nebudou nakupovat nové,“ uvedl ředitel Michael Paraska.

AQUACENTRUM prodlouží platnost již zakoupených permanentek, vstupenek a kuponů bez problémů a překážek, ale v souvislosti s prodlužováním permanentek má prosbu směrem k veřejnosti s jejich včasným dočerpáním. „Permanentky nejsou na konkrétní osobu a čerpat je může kdokoliv,“ dodal Michael Paraska.

AQUACENTRUM Teplice požádalo odbor územního plánování a stavebního úřadu o prodloužení zkušebního provozu o další rok, z důvodu neprovozování. Zaměstnanci, zejména techničtí pracovníci, se potřebují seznámit s novými technologiemi v rámci reálného provozování a díky tomu usilovat o co nejlepší optimalizaci provozu.

„Taková optimalizace může trvat v rozmezí tří až pěti let, spíše horní hranice se blíží k realitě. Není to jen o tom, naučit se pracovat s novými technologiemi, ale hledat správná nastavení pro úsporu provozních nákladů,“ říká ředitel AQUACENTRA.

AQUACENTRUM má vypuštěny bazény a je bez návštěvníků, což je velmi smutný pohled. I přesto je zde rušno. V rozpočtu na tento rok má AQUACENTRUM schválený příspěvek na opravu střešního pláště, pracuje se na dvou projektových dokumentacích.

Jeden projekt s názvem „Nová přípojka termální vody pro AQUACENTRUM Teplice“ je zaměřen na zvýšení dodávek odpadní termální vody z lázní, kterou AQUACENTRUM využívá pro chod tepelných čerpadel a které nemá aktuálně dostatek, a s tím je spojená výměna přívodních potrubí na termální vodu.

„Stávající přívody termálních vod jsou staré téměř čtyřicet let, nejsou izolované, a dochází ke ztrátám na teplotě dodávané termální vody,“ uvádí Michael Paraska. Čím větší teplotu termální voda má, tím je větší i její využití v celém areálu. „Druhým projektem je v podstatě nadstavba proběhlé rekonstrukce a modernizace. Projekt je zaměřen na venkovní práce a úpravy ploch pro návštěvníky. Projekt se zabývá veškerými úpravami okolo celého areálu včetně úpravy stávající výměníkové stanice, rekultivace a modernizace venkovního slunění a přeložek sítí,“ říká ředitel AQUACENTRA.

„Věříme, že se snad již blíží nějaké světlo na konci tunelu a budeme moci zase AQUACENTRUM otevřít pro veřejnost a vychutnat si pocit plného areálu spokojených návštěvníků,“ dodal na závěr Michael Paraska.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*