Kde bude nový stadion se teprve rozhodne

  •  

Plánovaná výstavba atletického stadionu v Teplicích vyvolává řadu diskusí. Zejména možnost jeho umístění na Třešňovce. Konečné rozhodnutí, kde stadion bude, ale zatím nepadlo.

Tepličané na sociálních sítích řeší, že by se měl zastavit kus zeleně, který je využívaný k odpočinku a procházkám.  Samotné umístění stadionu a jeho konečné parametry, podle kterých se vypracuje projektová dokumentace na konkrétní lokalitu, bude ale vedení města konzultovat nejen se zastupiteli, ale i s veřejností.

„Zadali jsme studii, která měla za cíl najít vhodné umístění, a jeden z parametrů bylo to, že by šlo o pozemky města. V prosinci jsme prezentovali lokality, kde by se stadion mohl vejít. Teď se budeme bavit o vhodnosti jednotlivých vytipovaných lokalitách,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Štábl a dodává, že se město chystá k oficiálnímu jednání oslovit i Hvězdu Trnovany.

„Jakmile budou hotové podklady k tomuto sportovišti, tak to projednáme v pracovní skupině a výsledky práce té skupiny odprezentujeme i obyvatelům. Počítáme i s veřejnou diskuzí,“ uzavírá Štábl.

V rozpočtu na tento rok se počítá s částkou 4 miliony korun na projektovou dokumentaci. Podle prvotních odhadů by stavba atletického stadionu i s halou mohla vyjít až na 100 milionů korun, zhruba polovinu částky chtějí Teplice čerpat z dotačních programů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*