Střední škola AGC: Investice do budoucnosti jsou nutností

  •  

Ekonomika v současné době přibrzdila, ale vzdělávání naopak dostává zcela nový impulz. S učením na dálku vyvstala potřeba nového chápání využívání výpočetní techniky, dovedností pedagogických pracovníků, ale především se museli významným způsobem přeorientovat naši žáci. Podle ředitele Střední školy AGC Tomáše Holomka přechod na výuku online nebyl nijak jednoduchý, stejně jako návrat žáků zpět do lavic.

„Přesto se ale v prostorách školy, kromě příprav na prezenční výuku, neustále něco děje. Novou dobu vnímáme jako výzvu. Odborné vzdělávání se pomalu ale jistě opět prodírá na výsluní zájmu a škola rozhodně nespí. Budování nových prostor a vybavení učeben a dílen je stálou prioritou naší školy,“ říká ředitel školy Tomáš Holomek.

Pro mladé elektrikáře mistři odborného výcviku společně vyvíjejí zcela nové, moderní výukové panely, které nahradí ty staré. Nabídnou možnost výcviku zapojování jak průmyslových, tak i bytových rozvodů. Pro IT specialisty ve škole kompletně zrekonstruovali testovací místnost ECDL a osadili tou nejmodernější IT technikou „Zero Client“ od společnosti SINO.

„Do dvou učeben jsme namísto starších počítačů instalovali přenosné notebooky a v řetenické dílně budujeme novou praktickou učebnu pro budoucí robotiky, do které ještě v tomto školním roce nainstalujeme vybavení pro výuku robotiky a pneumatiky od společnosti FESTO. V létě nás čeká další rekonstrukce dílny elektroniky, kterou kromě renovovaných výukových panelů vybavíme i pracovištěm pro leptání a frézování plošných spojů,“ popisuje ředitel školy a dodává, že chce pro žáky jen to nejlepší, protože spolupracující sociální partneři od nás to nejlepší požadují.

Ve Střední škole AGC dále plánují významné rozšíření prostor školy, čímž se zvýší bezpečnost studentů. Jedná o propojovací pavilon mezi stávajícími budovami.

„V přístavbě vznikne prostor pro kompletně vybavené specializované učebny robotiky, automatizace a elektrotechniky. Prostředky na výstavbu chceme získat z evropských integrovaných operačních programů v rámci dotací, které můžou pokrýt až 80 procent veškerých nákladů. Samotná přístavba pak bude naplňovat i další aspekty moderní a kvalitní školy. Prostory pro centrální šatny, zázemí a klidovou zónu pro žáky, větší školní knihovnu a bezbariérový přístup do všech současných školních prostor,“ vyjmenovává ředitel školy.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*