Tepličtí šermíři vyrazily na Mistrovství světa juniorů

  •  

Tak vše dobře dopadlo – v dnešní době to znamená, že účastníci mistrovství prošli testem, karanténou a mohli závodit. Naše teplická výprava na Mistrovství světa juniorek – Gabriela Aigermanová a trenér František Aigerman úspěšně toto vše absolvovala. Gábina celkově obsadila 55. místo. Důležitý byl postup z kola a umístění v „64“.

Zmiňované šermířce děkuji za umístění a reprezentaci jak našeho teplického oddílu, tak České republiky. Fandovi děkuji za jeho práci trenéra. Jejich společná cesta, vím trvá od narození, ale ta šermířská trvá také od prvních šermířských krůčků a zvládají to oba výborně a dávají šermu maximum. Je velká pravděpodobnost, že je čekají další šampionáty na světové úrovni.

To potvrzuje aktuálně i žebříček ČŠS, kde díky bodům z tohoto MS první čtyřka bodově odskočila od ostatních závodnic. Snad nás od září bude čekat domácí seriál závodů, ale i okruh světových pohárů juniorek. Velkou pochvalu zaslouží teplický tým A, který ve skupině na Whatsapu sledoval dění a každý nějak přispěl se sledováním. Ten páteční den měl opravdu výjimečnou atmosféru a úžasný náboj a musel jsem tu teplickou partu pochválit.

Karel Biebl, Klub sportovního šermu Teplice

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*