Novinky v teplické botanické zahradě

  •  

Rozvolnění je konečně tady. V těchto dnech díky němu otevřela skleníky i teplická botanická zahrada. A že je na co se dívat. Letní slunovrat láká na rozkvetlé byliny, postupně nakvétá celá venkovní expozice, kde najdete vystaveny i rostliny z Mexika, Chile nebo Austrálie. Ve skleníku kvetou podražce, jejichž květy imitují houby nebo maso, liány a k vidění jsou i malé fíky na fíkovníku z Vietnamu.

I když byla zahrada dlouho uzavřena, tak se plánovaná vylepšení se nezastavila. „Máme nový odbavovací systém, sanovali jsme cukrárnu, v létě bude na bývalém dětském hřišti voliéra s exotickým ptactvem či výběh pro želvy a máme nový naučný systém ve sklenících,“ vysvětluje ředitel teplické botanické Petr Šíla a dodává, že ve venkovní expozici systém bude nainstalovaný v nejbližších dnech.

Velkou novinkou je otevření nového skalničkového skleníku. „V tuto už je jisté, že skleník bude přístupný návštěvníkům od druhé poloviny června. K dispozici bude v rámci standartní prohlídky, na výši vstupného to mít vliv nebude,“ slibuje ředitel teplické botanické zahrady.

Na letní sezonu se do botanické zahrady se vrací i oblíbené akce, jako jsou koncerty nebo komentované prohlídky. Novinkou budou zážitkové programy. „Koncerty začnou koncem června, první bude součást sobotního programu letošní lázeňské. Pokračovat budou až do září. Návštěvníci se mohou těšit na smyčcové trio hráčů ze Severočeské filharmonie nebo na pražskou Tronbonetu,“ zve Petr Šíla a dodává, že první komentovaná prohlídka je naplánována na 17. června.

Do botanické zahrady se dostanete pohodlně vláčkem Humboldt, který bude letos jezdit o víkendech nově i dopoledne.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*