V Proboštově řeší, jak bude vypadat centrum obce

  •  

Změnit náměstí Svobody a přilehlé ulice nebo zachovat současnou podobu? To teď řeší v Proboštově. Vedení obce chce, aby centrum získalo ucelenější tvář a především vytvořit parkovací místa pro zdravotní středisko a knihovnu.

Ve vestibulu radnice jsou umístěny panely, představující návrhy nové podoby centra obce. Jejich autory jsou tepličtí architekti Petr Sedláček a Jan Kolman.

První studii, kterou vypracoval Jan Kolman, zadávalo ještě minulé zastupitelstvo. „Předložena byla už nám a následně zastupitelstvo rozhodlo o oslovení dalšího architekta,“ vysvětluje místostarosta obce Roman Nešetřil a dodal, že druhým architektem je Petr Sedláček. „Jeho vize se u většiny zastupitelů setkala s větším zájmem a pochopením, než ta původní.“

Místní se mohou k návrhům vyjádřit a vedení obce se pak rozhodne, jestli bude nějakou variantu realizovat. „O záměru budeme informovat ve Zpravodaji, který vyjde na konci června, takže lhůta pro podání námitek, připomínek bude určitě prodloužená přes prázdniny,“ vysvětluje místostarosta obce a dodává, že připomínky občanů jsou nesmírně důležité.

Současný stav

Návrh  Jan Kolman

Návrh Petr Sedláček

„Chceme znát většinový názor a podle něho se rozhodneme, co bude dál. Pokud se většina lidí vyjádří, že jim vyhovuje současný stav, tak jej zachováme, ale určitě použijeme alespoň jedno z navržených řešení zmíněných parkovacích míst,“ uzavírá Nešetřil. Na kolik případná přeměna centra obce přijde, bude až součástí případné projektové dokumentace k tomuto záměru.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*