Letní koncert: The Boom Beatles Revival Band & Orchestra

Foto: Miroslav Rosendorf
  •  

Skupina The Boom Beatles Revival Band and Orchestra vystoupí ve velké sestavě v sobotu 19. června v zahradě areálu Palácové vily Carla Friedricha Wolfruma, budova Českého rozhlasu Sever, Na schodech 10. V případě nepřízně počasí se koncert přesouvá do Národního domu, Velká Hradební 33, Ústí nad Labem od 20:00 hodin.

Koncert je věnován vzpomínce na Míru Haška a Jirku Černého. Míra Hašek – zakladatel radia Northmusic, ústecký DJ, v 60. letech zpěvák a kytarista. Jirka Černý – ústecký zvukař, opravář hudebních aparatur a nástrojů pro několik generací ústeckých muzikantů.

Výtěžek koncertu bude věnován nevidomému plavci Miroslavu Smrčkovi, který se v roce 2016 kvalifikoval na paralympiádu v Rio de Janeiru, kde skončil na 6. místě, v roce 2017 přivezl z Mistrovství světa v Mexiku stříbrnou a bronzovou medaili, v roce 2018 získal na Mistrovství Evropy v Dublinu 3 x 4. místo a splněný limit na Mistrovství světa v Londýně, kde získal kvalifikaci na olympiádu v Tokiu 2020.

Paralympiáda v Tokiu byla přesunuta na rok 2021, a ačkoliv Mirek uvažoval o ukončení vrcholového sportu, olympiádu se rozhodl absolvovat a časové limity pro účast měl splněné. I přes potvrzení jeho účasti bylo rozhodnuto, že limity je nutné potvrdit na Mistrovství Evropy, které se konalo v květnu 2021 na Madeiře. Mirkovi se to bohužel díky nedostatečné přípravě vinou pandemické situace nepodařilo. S trenérem Petrem Budínským se ale rozhodli, že ve společné práci budou pokračovat a Míru čeká velká příprava na závody doma i v zahraničí, několik soustředění a cíl nominovat se na Mistrovství světa v roce 2022 a doufejme, že i splnit limity pro Paralympiádu v roce 2024 v Paříži.

Vstupenky za 150 Kč jsou v předprodeji na webu ww.vstupenkyusti.cz. Na místě budou vstupenky k dostání za 200 Kč.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*