Po incidentu zemřel muž, zásah vyšetřuje odbor vnitřní kontroly

  •  

Sobotní incident, kdy policie zasáhla u šarvátky dvou mužů, bude řešit odbor vnitřní kontroly. V sobotu před 15. hodinou zasahovali policisté v Dubské ulici. Na místě se vzájemně napadali dva muži, kteří zároveň poškozovali cizí auta.

„Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance, jednoho kolegu pokousal,“ popisuje událost policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky a přivolali mu sanitku. „Muž byl předán do péče záchranářů, v sanitce následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva,“ doplňuje policejní mluvčí. Další okolnosti celého případu nyní prověřují kriminalisté a pracovníci odboru vnitřní kontroly.

AKTUALIZACE: „Soudní pitvou zemřelého byla vyloučena souvislost se zákrokem, který předcházel zadržení podezřelého. Podle předběžné pitevní zprávy bylo u muže zjištěno podezření z ovlivnění cizorodou látkou amfetaminové řady a při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce,“ zní z policejného vyjádření.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*